Webwinkel
  • Gegarandeerd de beste selectie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

De VS van Frank Lloyd Wright

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Amerika door de ogen van dé architect Frank Lloyd Wright
Frank Lloyd Wright is de belangrijkste architect van de Verenigde Staten. Hij ontwierp ‘het ware Amerikaanse huis’, waarin hij radicaal afstand deed van Europese invloeden die tot dan toe dominant waren, en ontwikkelde een geheel eigen stijl die internationaal navolging zou vinden.

Zijn gebouwen worden wereldwijd bewonderd: van Fallingwater, de spectaculaire villa die is gebouwd boven een waterval, tot het Guggenheim in New York, het museum dat zélf een kunstwerk is. En toch werd Frank Lloyd Wright (1867-1959) een groot deel van zijn leven verguisd, vergeten - dood gewaand zelfs.
 
Op deze reis leer je Wright kennen, niet alleen als een visionair architect, maar ook als een slimme pr-man. En als een non-conformist met een onstuimig privé-leven. Je bezoekt een keur aan gebouwen die een goede indruk geven van Wright’s onconventionele ideeën en zijn veelzijdigheid als architect. Van de acht - door heel Amerika verspreidde - Wright-gebouwen die onlangs zijn voorgedragen voor de Werelderfgoedlijst, zie jij er zes van binnen.

Je begint in Chicago, waar Wright zijn carrière als architect begon. Daarna voert de tocht door het noordoosten van de VS, waar je een kijkje neemt in Wright’s beroemdste kantoorgebouw (Johnson Wax Building), het studiocomplex waar hij ook architecten opleidde (Taliesin West) en een voorbeeld van zijn beroemde Usonian Houses. Uiteraard bezichtig je ook de iconische villa Fallingwater. Je besluit onze reis in New York, onder meer met een rondleiding door Wright’s Guggenheim Museum.

Inclusief
✓ Lijnvluchten met belastingen en toeslagen
✓ Ruimbagage
✓ Vervoer ter plaatse
✓ Overnachtingen op basis van logies en ontbijt
✓ 2 lunches
✓ 5 diners
✓ Reisleiding o.l.v. Anne van Driel
✓ Lokale gidsen
✓ Gebruik audiosysteem
✓ CO2-compensatie

Deze reis is van 18 mei - 28 mei 2020. Bekijk hier voor het volledige dagprogramma.

;

Praktische informatie

De VS van Frank Lloyd Wright

Reissom
Vanaf €4.995,- p.p.

Duur
10 dagen

Handig om te weten

Programma

Dag 1, maandag 18-05:
Directe lijnvlucht Amsterdam-Chicago. Transfer naar ons centraal gelegen hotel. Drie overnachtingen. ’s Avonds gezamenlijk diner.

Dag 2, dinsdag 19-05:
Na een inleiding op de reis bezoeken we het Charnley-Persky House (uit 1892), een voorbeeld van de samenwerking van Wright met zijn leermeester Louis Sullivan. Tijdens onze wandeling hiernaartoe via Wooden Alley zien we wat voor architectuur gangbaar was ten tijde van de bouw en hoe enorm het Charnley-Persky House hiermee contrasteerde. ‘s Middags nemen we een kijkje in Frank Lloyd Wright’s spectaculaire Rookery Lobby. Voor wie wil: een architectuurroute vanaf het Rookery door de stad naar het Millenium Park. Daar kan men twee beroemde sculpturen bezichtigen, de Cloud Gate van Anish Kapoor en de Crown Fountain van Jaume Plensa. Vervolgens kan men op eigen gelegenheid naar het Chicago Art Institute of The Loop, het centrum van de stad, verder verkennen.

Dag 3, woensdag 20-05: 
We maken een excursie naar Oak Park, waarop vele architecten hun stempel hebben gedrukt, maar niemand zozeer als Frank Lloyd Wright. We bezoeken het woonhuis en de studio van deze architect. Tijdens een wandeling zien we diverse van zijn nog altijd bewoonde particuliere huizen van buiten. Na de gezamenlijke lunch bezoeken we de Unity Temple. Vervolgens keren we terug naar ons hotel. U kunt ook besluiten later op de dag met het openbaar vervoer terug te keren en nog wat meer in deze fraaie omgeving te wandelen en te genieten van de sfeer en de mooie architectuur.

Dag 4, donderdag 21-05: 
Vanochtend zien we in het Robie House (1909/1910), een hoogtepunt van de Prairie House Style, hoe Wright zijn kenmerkende eigen stijl vond. Vervolgens rijden we naar Madison, waar we het Herbert and Katherine Jacobs First House bekijken, een voorbeeld van wat Wright Usonian Houses noemde: kleine, in het groen gelegen huizen voor de middenklasse. Een overnachting in Spring Green.

Dag 5, vrijdag 22-05: 
We brengen een bezoek aan Taliesin East. Dit was tussen 1911 en 1959 de voornaamste residentie van Wright en we vinden er gebouwen uit zijn hele werkzame leven. We bezichtigen de campus met Wright's woonhuis en - indien mogelijk - de FLW School of Architecture. Gezamenlijke lunch in het Riverside Terrace staat op het programma. Aansluitend gaan we naar Racine, onze volgende overnachtingsplaats.

Dag 6, zaterdag 23-05: 
In Racine bezichtigen we de gebouwen die Wright ontwierp voor de industrieel Johnson. Het Johnson Wax Headquarters is een indrukwekkend industrieel gebouw, waarin strenge, gesloten bakstenen muren worden afgewisseld met een speels lichtspel. We rijden terug naar Chicago, vanwaar in de namiddag onze vlucht naar Pittsburg gaat, waar twee overnachtingen.

Dag 7, zondag 24-05: 
Dagexcursie. In Fallingwater bezichtigen we de iconische, boven een waterval gebouwde villa. Het gebouw werd in 1938 in één klap beroemd, toen het op de cover van Times Magazine belandde. In Kentuck Knob zien we een van de laatste woonhuizen van Wright, een fraai voorbeeld van organische architectuur. Rondom het huis werd een mooi sculptuurpark aangelegd, met zo’n dertig werken van onder meer Andy Goldsworthy, Claes Oldenburgh en Philip King.

Dag 8, maandag 25-05: 
Rond het middaguur vlucht naar New York. Na aankomst transfer naar ons hotel.

Dag 9, dinsdag 26-05: 
We gaan we naar een van de grootste musea ter wereld, het Metropolitan Museum, gesticht door een aantal rijke New Yorkers. Ook bekijken we de reconstructie van de woonkamer van het Francis Little House (1912-14), een fraai voorbeeld van organische architectuur. De namiddag is vrij om te genieten van alles wat The Big Apple nog meer te bieden heeft. Gemeenschappelijk afscheidsdiner.

Dag 10, woensdag 27-05: 
We beginnen de dag met een bezoek het Guggenheim Museum, wederom een privaat begonnen culturele instelling. Niet zozeer de collectie als wel de architectuur is zeer de moeite waard! De route architecturale van Frank Lloyd Wright verbindt alle verdiepingen op uiterst logische wijze. Vervolgens vrije tijd tot ons vertrek naar de luchthaven New York JFK in de vroege avond en directe lijnvlucht per KLM naar Amsterdam.

Dag 11, donderdag 28-05:
Rond het middaguur aankomst in Amsterdam.